• Vitaal op de stoel

  • voetgymnastiek

  • FaceFIT

Hoe ben ik tot deze website en oefeningen gekomen?

Mijn leven bestaat uit bewegen. Iedere dag en dat al mijn hele leven lang. Als kind was ik al beweeglijk zoals dat heet en naast atletiek, volleybal en turnen heb ik heel veel buiten gespeeld. Als verspringster was ik succesvol in de Nederlandse atletiektop en toen ik naar de Sportacademie ging in den Haag ( een heel voor de hand liggende opleiding voor mij) begon ik met de eerste lesgeefgroepjes met atletiekmeisjes en "huisvrouwen". Vanaf dag één vond ik dat leuk en vooral creatief zijn in het bedenken van oefeningen en oefenvormen was een uitdaging wat het lesgeven afwisselend en vooral LEUK maakte.

Inmiddels heb ik al zo'n 30.000 lessen erop zitten. Niet te geloven, week in week uit 37 jaar lang minstens 5 lessen per week. Als gymjuf op het basis-, speciaal - en voortgezet onderwijs, met eigen groepen en dat vele uren per week, jaar in jaar uit. Alleen het jaar rond mijn zwangerschap heb ik op de bank gezeten omdat ik niets kon en daar heb ik het meeste van geleerd.  En nog steeds vind ik het LEUK om les te geven en te bewegen!

Het mooie is dat ik nog steeds nieuwe oefeningen bedenk en ontwikkel door de mensen waar ik mee werk. Geweldig om me nu vooral bezig te houden met senioren en de bijbehorende beweegklachten waar we zélf iets aan kunnen doen.

Zijn de klachten te erg dan is er een dokter of fysiotherapeut. Maar veel klachten kunnen we eenvoudig zélf iets aan doen, al moet je wel weten wat. En daar ben ik nu deze website voor gestart: Om mensen te inspireren dagelijks bewuster te bewegen en daardoor beter te gaan bewegen.

Bewegen is naast voeding, ademhaling en leefstijl ontzettend belangrijk om vitaal te blijven. Helaas wordt dat nog wel eens vergeten en als men klachten krijgt stoppen we vaak met bewegen uit angst voor pijn ipv bewuster te gaan bewegen.

Mijn droom is om veel mensen te kunnen helpen met de wijsheid die ik in jaren heb opgedaan en ontwikkeld.  Door de Coronacrisis heb ik het Vitaliteitschrift kunnen ontwikkelen wat een eerste aanzet is naar een informatief tijdschrift  met oefeningen, inspirerende verhalen en theoretische wijsheid over bewegen. De oefeningen werken écht en als u vragen heeft schroom niet om me een mailtje te sturen.

Op deze website staan tips en workshops met de bijzondere programma's die ik heb ontwikkeld. Probeer een oefening uit en doe een keer mee. 
Ik hoop met deze site iedereen thuis in beweging te kunnen zetten om zich vitaler te voelen.

Vitaal voelen begint bij bewegen!

Saskia van der Valk-Romeijn
DagelijksFIT Rotterdam
20-2-2022