Ismakogie is een geweldige beweegmethode

De Ismakogie is een prachtige beweegmethode die veel mensen (nog) niet kennen. Inmiddels werk ik al meer dan 10 jaar met vele oefeningen en integreer ik deze oefeningen binnen mijn lessen.

Vooral het doen van kleine en onzichtbare bewegingen die effectief zijn is zo effectief voor mensen met lichamelijke klachten. Ik ben zelf geen Ismakogiedocent, netzoals ik geen yoga docent ben. Maar ik draag beide methodes een heel warm hart toe en het is belangrijk dat u zich prettig voelt bij de oefeningen die gedaan worden.

De methode is ontwikkeld door de Weense professor Anne Seidl en in Nederland  worden geregeld cursussen gegeven in de Ismakogie.

Voor meer info: www.ismakogie.nl

 

  • oefeningen met foamballetjes zijn geweldig

  • stokken voor mobiliteit in de schouders

  • Leg de handen maar op de balletjes en beweeg die over de schouders. Een weldaad voor de schouders

Fan van Ismakogie

Ismakogie, wat is dat? 

Ismakogie is ene bewegingsmethode ontwikkeld door Anne Seidl die hier 50 jaar aan heeft gewerkt. Eigenlijk hoort deze methode onder het kopje heilgymnastiek alleen worden de oefeningen in groepsverband gegeven. Er wordt weinig of geen muziek gebruikt en de kleine en schijnbaar eenvoudige oefeningen hebben een grote en soms onverwachte uitwerking op je lichaam. Voor het vergroten van je lichaamsbesef (het bewust aansturen van je lichaam) maar ook bij klachten aan je rug, schouders en houding verrichten de ismakogieoefeningen wonderen.  Deze week heeft Dirkje Swierstra bij mijn groepen les gegeven om de mensen vooral te laten ervaren wat deze oefeningen  doen. Naast doen hoort er ook uitleg bij wat veel mensen als prettig ervaren. Hoe bijzonder is het als je 1 voet op de grond drukt en je andere voet dan iets omhoog komt. Ik leg het nu even kort uit, maar in een les zal je dat zeker ervaren.

Ismakogie is onbekend, maar zeker niet onbemind. Mensen die bewust met hun lichaam bezig zijn zullen er heel veel baat bij hebben.

Via de website www.ismakogie.nl  kunt u meer info vinden en lessen die misschien bij u in de buurt worden gegeven. Ga zeker een keer meedoen en zelf ervaren of ismakogie iets voor u is.